Wormenkwekerij Berendsen

Missie

Wormen kweken zit de DNA van wormenkwekerij Berendsen. Onze wormen en wormenhumus dragen bij aan een betere leefbaarheid, biodiversiteit, humuswaarde en groeiperspectief van de bodem en planten, daarnaast geven onze wormen hobby en sportvissers energie en een positieve stemming. Wij vormen een uniek netwerk dat daar is waar en wanneer het jou uitkomt, overal ter wereld. Wij staan ervoor om consumenten, overheden en zakelijke afnemers op een snelle, efficiënte en betaalbare manier te voorzien van onze producten en geloven erin om op een maatschappelijk verantwoorde manier onze wormen te kweken om zo onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Visie

Een wereld waarin hobby en sport vissers, overheden en particulieren onze producten kunnen gebruiken voor bodem, plant, aas of voer en dit leidt tot blije emoties en een positieve stemming bij de gebruikers van de producten en bij alle betrokkenen, daarnaast mag dit niet ten koste gaan van mensen, planeet en welvaart.

3 tips van wormenkwekerij Berendsen om wormen te kweken

Wil je zelf wormen kweken? Dan onthullen we een paar belangrijke tips die je in gedachten moet houden bij het kweken van wormen. Je eigen wormenkwekerij heeft als voordeel dat als je vaak gaat vissen, je altijd een ruime voorraad aas hebt. Maar niet alleen voor vissers is een eigen wormenkweek bijzonder voordelig. Ook voor hobbytuiniers of compostliefhebbers is het voordelig om een ​​eigen wormenkweek in huis te hebben. Maar wat is de beste manier om te beginnen en waar moet je precies op letten? Dat vertellen we je in de volgende 3 stappen.

  1. Voorbereiding voor het kweken van wormen

Het is belangrijk om te weten of je verschillende soorten wormen wilt kweken voor je wormenkwekerij. Je zou al deze verschillende wormen in individuele kweekbakken moeten kweken. Als je bijvoorbeeld dendrobena en compostwormen wilt kweken, is het aan te raden om ze in aparte kweekbakken of wormenhotel te kweken.

Maar welke bak kun je het beste gebruiken voor het kweken van wormen? Er zijn verschillende opties voor de kweekbakken. Veel beginners gebruiken mortelemmers. Dit is de goedkoopste manier om te beginnen met het kweken van wormen. Maar je kunt ook beginnen met een wormenbak. De wormenbak is daarentegen beduidend duurder dan de mortelemmer, maar met de wormenbak kun je ook je gft-afval composteren. En je hoeft geen andere materialen meer te kopen. Bij de emmer moet je ook nog de juiste deksel kopen of bouwen. Wormen kunnen snel uit de emmer kruipen. De wormenbak heeft al een stevig deksel. Tot slot heb je nog grond of turf nodig. Een voedzame omgeving is bijzonder nuttig voor het kweken van wormen. Zorg er dus voor dat je niet gaat voor grond met een hoge pH waarde.

wormenkwekerij berendsen

  1. De wormenkweek

Nadat je de voorbereiding hebt voltooid, moet voor de verzorging en het echte kweken van de wormen worden gezorgd. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Niet te droog en niet te vochtig. Ook de locatie waar je de wormenbak neerzet is bepalend. In de zomer moet je de bak buiten in de schaduw zetten. In de winter moet je je bak binnen houden, anders is het buiten te koud voor de wormen. Doe de eerste wormen in de bak en de kweek kan beginnen. Je eerste wormenpopulatie bestel je eenvoudig in onze online shop!

  1. Verzorging van de wormen

Na een tijdje voeren van de wormen kan de aarde een beetje plakkerig worden. De wormen eten niet alleen, maar scheiden natuurlijk ook uit. Dit is de zogenaamde wormenhumus. Als er teveel wormenhumus in de wormenbak zit moet je de wormen weer opnieuw in verse grond of turf brengen. Als je dat niet doet, zullen de wormen stoppen met groeien. Merk op dat een wormen populatie niet oneindig kan groeien. Na een bepaalde tijd stoppen de wormen met vermenigvuldigen. Je zult dus regelmatig wat wormen uit de bak moeten halen zodat ze zich kunnen blijven vermenigvuldigen.

Heb je nog vragen over het kweken van wormen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Schrijf ons een e-mail naar info@viswormenkopen.nl of bel ons op (+31) 654 243 805.